Argentijnse nummer één is bank in Rome meer dan beu

Argentijnse nummer één is bank in Rome meer dan beu

Juan Pablo Carrizo maakt een bizar seizoen door. Sinds Diego Armando Maradona de Argentijnse selectie onder zijn hoede nam, verdedigt Carrizo het doel van zijn vaderland. Bij Lazio komt de 24-jarige keeper echter niet verder dan de bank.

Lazio-coach Delio Rossi verkiest nu al ruim tien weken Nestor Muslera boven de Argentijnse nummer één. Sinds de 1-4 thuisnederlaag tegen Cagliari slijt Carrizo zijn broek op de Romeinse bank. Dat zint de international duidelijk niet, weet Voetbalzone.
 
“Dit kan zo niet langer doorgaan. Als de situatie in juni niet is gewijzigd, zal ik moeten vertrekken. Ik weet niet waarom ik mijn plek ben kwijtgespeeld. Dat is zeker niet gebeurd op basis van mijn prestaties, maar de echte reden is me momenteel ook een raadsel.”
 
Carrizo pleit voor meer geduld. “Iedereen moet wennen aan de speelwijze in de Serie A, ook Zuid-Amerikaanse doelmannen. Kijk maar naar Julio César. Inter verhuurde hem na een mindere periode aan Chievo en nu behoort hij tot de wereldtop."
 
De doelmanwissel heeft Delio Rossi en Lazio overigens nog geen voorspoed gebracht. Met Muslera in doel wonnen de Romeinen slechts vier van hun laatste tien duels. De Uruguyaanse goalie incasseerde daarin dertien tegentreffers. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties