Duivelse Fellaini leidt Everton naar ruime zege

Steurbaut Kersten
| 7 reacties

Wat bij de nationale ploeg niet lukte, verliep bij Everton uitstekend. Een uitmuntende Marouane Fellaini leidde ‘The Toffees’ naar een 4-0-zege tegen Wigan Athletic.

Fellaini had een voet in drie van de vier doelpunten en kroonde zich daarmee tot man van de wedstrijd. Nadat de Braziliaan Jo Everton in de eerste helft op voorsprong had gebracht, ontbond the Big Belgian in de tweede helft zijn duivels.

Dol kwartier

In de eerste minuut na de rust knalde Fellaini van dichtbij een lage voorzet van Tony Hibbert in de verste hoek tegen de touwen. Vier minuten later bediende hij Jo voor zijn tweede doelpunt.

Op het uur was Fellaini dichtbij zijn tweede treffer van de middag, maar zijn schot werd gepareerd door Chris Kirkland. Het leer belandde in de voeten van Leon Osman, die de 4-0 tegen de netten prikte. In de 70ste minuut werd de Rode Duivel vervangen door Louis Saha.

Vijfde

Everton springt in het klassement voorlopig naar de vijfde plaats over Aston Villa, dat momenteel nog zijn wedstrijd afwerkt tegen Manchester United.