Leekens grijpt naast titel in Saudi-Arabië

Geoffrey Verbruggen
| 7 reacties
Leekens grijpt naast titel in Saudi-Arabië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Georges Leekens is er met Al-Hilal niet in geslaagd om de titel binnen te halen in Saudi-Arabië. Zijn ploeg ging op de slotspeeldag in eigen huis met 1-2 onderuit. Ondanks de gemiste titel heeft Leekens het wel naar zijn zin. "Ik wil wel blijven."

Op de allerlaatste speeldag kwam de leider op bezoek bij Leekens (foto). Al-Ittihad telde twee punten meer dan Al-Hilal en dus kende Mac the Knife zijn opdracht: als de ploeg won, mocht het de titel vieren. Maar Al-Ittihad haalde het uiteindelijk met 1-2.

Al na 20 minuten stond Al-Hilal 0-1 in het krijt. Enkele minuten later moest de ploeg van Leekens zelfs met zijn tienen verder. "Ik ben uiteraard ontgoocheld", vertelde Leekens aan Sporza. "We zetten nog druk, maar de tank raakte leeg."

Voetbalgekte

Zo'n 70.000 toeschouwers woonden de kampioenswedstrijd bij. "Saudi-Arabië is echt voetbalgek. Het is Standard en Anderlecht maal drie", aldus Leekens.

Ook in de media was de match volgens de ex-Lokeren-trainer een hot topic. "Ze waren constant aan het aftellen naar de wedstrijd. Alles wordt ook veel dieper geanalyseerd. Vergelijk het met de VRT en de andere zenders maal tien. Ik heb al heel wat meegemaakt, maar dit is toch een ervaring die kan tellen."

Langer verblijf

Voor Al-Hilal blijft dit seizoen nog de King's Cup en de Champions League over, maar Leekens droomt van een nieuw contract. "Alles hangt af van de resultaten, maar ik zou hier graag blijven. Hoewel in België iedereen over het geld spreekt, koester ik toch wel wat ambitie. Het is een moeilijke, maar leuke uitdaging", gaat de ex-bondscoach verder.

Sporza vroeg ook nog hoe Leekens het niveau van zijn team inschat. "Op technisch vlak kan je Al-Hilal vergelijken met een Spaanse of Italiaanse ploeg. De Belgen zouden nog schrikken van de snelheid van uitvoering. Maar op tactisch vlak moeten ze nog veel leren. Ook het spelen zonder bal en de diepgang zijn voor verbetering vatbaar." 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties