Doelpunt Daems kan Bayern niet tegenhouden

Philippe Crols
| 7 reacties
Doelpunt Daems kan Bayern niet tegenhouden
Foto: © SC

De dertigste speeldag heeft op zaterdag niet voor grote verrassingen gezorgd. Wolfsburg had genoeg aan een dol kwartier van Edin Dzeko om Hoffenheim uit te tellen en ook Bayern München liet zich niet verschalken.

Wolfsburg had het eigenlijk niet onder de markt met Hoffenheim. Pas na 66 minuten kwam Edin Dzeko (foto) in scoringspositie. Hij liet de kans niet liggen. Daarna bleef de Bosniër samen met spitsbroeder Grafite een constante dreiging voor de bezoekende verdediging. Dzeko zelf maakte de 2-0 en 3-0. Grafite was telkens betrokken bij de opbouw en scoorde op het einde nog de 4-0 vanop de stip. Andreas Beck werd bij de bezoekers enkele minuten voor tijd uitgesloten.

Voorlopig is Bayern München de dichtste achtervolger van Wolfsburg. Hamburger SV en Hertha Berlijn spelen zondag nog en Stuttgart kwam bij Bielefeld niet verder dan een gelijkspel. Dankzij Matthieu Delpierre en Thomas Hitzlsperger klom het wel tot tweemaal toe op voorsprong, maar Christopher Katongo en Vlad Munteanu zorgden nog voor een belangrijk punt voor Bielefeld.

Bayern liet geen steek vallen. Onze landgenoot Filip Daems maakte vanop de stip de openingstreffer van Bastian Schweinsteiger ongedaan. Nog voor de pauze stond de 2-1-eindstand op het bord. Borussia Mönchengladbachdoelman Logan Bailly had geen verhaal op de knal van Hamit Altintop.

Gladbach blijft voorlaatste en ziet Karlsruhe naderen tot op een punt. De rode lantaarn speelde in het absolute degradatieduel 0-0 gelijk tegen Cottbus. Cottbus telt nu al drie punten meer dan Gladbach. Het wordt voor zowel Gladbach als Karlsruhe bijzonder moeilijk om degradatie te ontlopen, zo lijkt.

Ten slotte kwamen ook nog twee ploegen uit het Ruhrgebied in actie. Dortmund won dankzij late goals van Mohamed Zidane en Habib Bellaid (own goal) op bezoek bij Frankfurt. Buur Schalke bracht het er minder goed vanaf. Thuis tegen Leverkusen werd er met 1-2 verloren. De bezoekers liepen via Patrick Helmes en Renato Augusto uit tot 0-2. De tegengoal van Kevin Kuranyi kwam te laat.

Vrijdag al won Hannover op bezoek bij Bochum. Arnold Bruggink en Hanno Balitsch zorgden ervoor dat Hannover ook volgend seizoen zo goed als zeker op het hoogste niveau zal spelen.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties