Twente naar voorronde Champions League

Philippe Crols
| 14 reacties

In Nederland werd er zondagmiddag een hele speeldag afgewerkt. FC Twente verzekerde zich van deelname aan de voorronde van de Champions League na winst tegen kampioen AZ. Concurrent Ajax ging pijnlijk onderuit bij Sparta.

AZ, dat vorige week de titel mocht vieren, hield een helft stand in Enschede. Net na de pauze opende Kenneth Perez toch de score voor Twente. Later in de tweede periode scoorden ook Peter Wisgerhof en Eljero Elia (foto) nog. Bij de bezoekers kreeg onze landgenoot Gill Swerts een rode kaart.

Twente mag dankzij de zege tegen de kersverse kampioen naar de voorrondes van de Champions League. Concurrent Ajax ging namelijk zwaar de boot in bij Sparta. Edouard Duplan, Yuri Rose, Joshua John en Ayodele Adeleye zorgden voor de 4-0-eindstand. Bij de Amsterdammers kreeg Presas Oleguer een rode kaart in de tweede helft. Ajax is wel zeker van deelname aan de UEFA Cup.

PSV mag de derde plaats vergeten, want het speelde thuis tegen NEC slechts gelijk. Net na rust opende Danko Lazovic de score vanop de stip, maar daarna liep het alsnog fout. Na negentig minuten spelen, stonden de Eindhovenaren nog maar met negen spelers op het veld. Lazovic en Edison Mendez hadden een rode kaart gekregen. Tot overmaat van ramp voor PSV scoorde Tim Janssen helemaal op het einde ook nog de 1-1.

PSV heeft nu twee punten meer dan Heerenveen. Ook de ploeg van trainer Trond Sollied speelde slechts gelijk. Csaba Horvath en Lex Immers zetten ADO Den Haag op 0-2 in het Abe Lenstrastadion. In het laatste kwartier sleepten Paulo Henrique en Kristian Bak Nielsen toch nog een punt uit de brand.