Clubicoon Deschamps is de opvolger van Gerets bij l'OM

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Clubicoon Deschamps is de opvolger van Gerets bij l'OM
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Didier Deschamps (foto) wordt volgend seizoen de trainer van Olympique Marseille. Hij volgt in Zuid-Frankrijk onze landgenoot Eric Gerets op die eerder te kennen gaf dat hij op het einde van het seizoen vertrekt uit het Stade Vélodrome.

Didier Deschamps is absoluut geen onbekende bij Olympique Marseille. Hij sleet er een niet onbelangrijk deel van zijn loopbaan als speler en pakte in 1991 met de club de Europabeker I na een zinderende finale in München tegen AC Milan. Ook als trainer realiseerde hij al eens een huzarenstukje door in 2003 AS Monaco naar de finale van de Champions League te loodsen. In Gelsenkirchen gingen zijn manschappen wel met 3-0 ten onder tegen het Porto van José Mourinho. In 2007 bracht hij Juventus Turijn terug naar het hoogste niveau nadat de club door het Calciopoli-schandaal was teruggezet naar de Serie B met een resem minpunten.

Deschamps volgt aan de Canabière onze landgenoot Eric Gerets op die opstapt door een verstoorde relatie met hoofdaandeelhouder Robert-Louis Dreyfus. Die had in januari in de krant l'Equipe vraagtekens gezet bij de kwaliteiten van Gerets toen Marseille het even wat minder deed in de competitie. Momenteel is het nog altijd niet duidelijk waar de Limburger volgend seizoen aan de slag zal zijn.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties