Utaka zet OB op weg naar winst

viki meeuwis

In Denemarken stond afgelopen weekend de 28e speeldag in de SAS-Ligaen op het programma. Daarin nam OB het thuis op tegen AGF. Dat was op papier een makkelijke wedstrijd voor OB en dat werd het inderdaad ook.

Het werd de wedstrijd van Peter Utaka en Demba-Nyrén. Utaka zette OB op het kwartier op voorsprong. Amper vijf minuten later was het weer raak voor de ex-Antwerp speler die een fout in de verdediging van AGF kon benutten. Njogu Demba-Nyren kon op het half uur de 3-0 binnenwerken en bracht zo OB op een comfortabele voorsprong. Het enige doelpunt voor AGF viel toen Peter Graulund door Thomas Helveg werd getackled en dat AGF een strafschop opleverde. Die werd door Jacob Poulsen genomen en in doel gewerkt. Na de rust zette OB de zegereeks rustig verder met doelpunten van Demba-Nyrén, Hans Henrik Andreasen en Björn Runström. Die 6-1 was een goede zaak voor OB dat een duidelijk statement neer zet richting FC Kopenhagen en Brøndby. OB staat nu met 60 punten op slecht vier punten van leider Kopenhagen. Met nog vijf wedstrijden te gaan ligt de titelstrijd nog volledig open.

Kopenhagen kende zondag ook weinig problemen tegen Aalborg. In deze wedstrijd was het wachten tot na de rust voor de doelpunten vielen. De openingsgoal kwam er via William Kvist. Pospech kon er in de 72e minuut 2-0 van maken voor Kopenhagen en in de slotfase maakte Morten Nordstrand de klus af.

Stadsrivaal Brøndby nam het uit op tegen Vejle. In die wedstrijd werd de stand 1-3 in het voordeel van Brøndby. Vejle begon onverhoopt met een doelpunt in de derde minuut via Brian Nielsen. Ex-Anderlecht speler Max von Schleebrügge kon in de twaalfde minuut de gelijkmaker scoren. Na de rust kon een andere Zweed, Alexander Farnerud het tij keren in het voordeel van Brøndby met twee doelpunten. Brøndby heeft nu 62 punten, twee meer dan OB en twee minder dan leider Kopenhagen.