Jongensdroom gaat in vervulling voor jonge Belg

Jimmy Wouters
| 6 reacties
Jongensdroom gaat in vervulling voor jonge Belg
Foto: © SC

Dries Mertens ondertekende dinsdag zijn driejarig contract met optie bij FC Utrecht. Hiermee ging naar eigen zeggen een jongensdroom in vervulling.

“Het mooiste verjaardagscadeau wat ik me voor had kunnen stellen”, aldus Dries Mertens, die verwees naar zijn 22ste verjaardag van vandaag. “Ik sta te popelen om hier te kunnen beginnen. Ik heb vaak te horen gekregen dat ik te klein ben, ook bij mijn komst bij AGOVV, maar toen heb ik de critici ook de mond gesnoerd.”

Mertens speelde sinds 2006 bij AGOVV, waar hij zich ontwikkelde tot één van de grootste talenten van de Jupiler League. Zo scoorde hij het afgelopen seizoen maar liefst vijftien keer.

Die prestaties vielen FC Utrecht onmiddellijk in het oog. "We hebben hem diverse keren bekeken met de scouting en daar kwam hij steeds goed uit", aldus voorzitter Jan Willem Van Dop, die trots was dat Mertens zijn club boven enkele anderen teams verkoos. 

Zo was er onder meer belangstelling uit België, maar daar ging Mertens niet op in. "Ik wilde graag in Nederland blijven, omdat het voetbal me hier beter ligt. Mijn streven is om met FC Utrecht Europees voetbal te halen en dan misschien wel meer om vervolgens nog een stapje hoger te zetten." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties