Van Basten is niet langer trainer van Ajax Amsterdam

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Van Basten is niet langer trainer van Ajax Amsterdam
Foto: © SC

Het avontuur van Marco Van Basten (foto) als trainer van de Nederlandse topclub Ajax Amsterdam is uitgedraaid op een sisser. De voormalige Nederlandse bondscoach was nog geen volledig seizoen trainer in de Nederlandse hoofdstad.

Ajax Amsterdam kende geen al te best seizoen. Voor de tweede opeenvolgende keer kon de club zich niet kwalificeren voor de voorrondes of eindfase van de Champions League. Dit keer waren AZ Alkmaar en FC Twente te sterk. Ook in Europa bleef Ajax onder de verwachting met een uitschakeling in de 1/8ste finale van de UEFA-Cup tegen Olympique Marseille.

Ajax wacht al sinds 2004 op een nieuwe Nederlandse titel. In 2009 moest dat gebeuren onder leiding van Marco Van Basten maar dat draaide dus anders uit en dat had de ex-topspits van AC Milan nu ook in de smiezen. "Ik stap op omdat ik niet het gevoel heb dat ik hier volgend jaar beter zou doen. Ik heb dit jaar de doelstellingen niet gehaald", aldus Van Basten die de eer dus aan zichzelf hield.

Het opstappen van Van Basten kwam aan als een schok in de spelersgroep. "We hebben dit niet zien aankomen. Er waren speculaties van buitenaf, maar binnenskamers hadden we echt niet dat gevoel. Wij dachten echt dat de trainer zou doorgaan. Hij heeft ons deze middag op de hoogte gebracht. Het was stil, iedereen was in shock. Wij, alle spelers, dragen ook een verantwoordelijkheid. We wilden echt wel doorgaan met hem. We waren iets aan het opbouwen en nu wordt dat afgebroken. Na zondag zullen we spreken over de toekomst", aldus onze landgenoot en Ajax-speler Thomas Vermaelen op de NOS.

Ajax moet nog één wedstrijd spelen, tegen FC Twente, en de honneurs op de bank zullen waargenomen worden door assistent-trainer John Van 't Schip. Vorige zondag werd nog met 4-0 verloren van Sparta Rotterdam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties