Coppell stapt op bij FC Reading

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Coppell stapt op bij FC Reading
Foto: © SC

FC Reading, een Engelse tweedeklasser, moet op zoek naar een nieuwe manager. Steve Coppell stapte op omdat de club de promotie naar de Premier League niet kon afdwingen.

FC Reading had zich geplaatst voor de play-offs in The Championship maar verloor zijn beide wedstrijden tegen FC Burnley. Manager Steve Coppell besloot om zijn nog doorlopende contract niet uit te dienen want hij had vurig gehoopt dat The Royals na een jaar afwezigheid hun plaats in het Premiership weer had kunnen innemen.

Reading begon het seizoen fantastisch goed, maar zakte de laatste maanden weg waardoor het spelen van de play-offs het hoogst haalbare was. De rechtstreekse promotieplaatsen werden bezet door FC Birmingham en Wolverhampton Wanderers.

Coppell leidde de selectie van Reading sedert 2003 en drie jaar later slaagde hij erin om de club naar het hoogste Engelse niveau te loodsen. "Na de uitschakeling in de play-offs vind ik het tijd om deze club te verlaten. Ik heb hier een geweldige tijd beleefd, maar het is beter dat de wegen nu scheiden", aldus Coppell op de website van zijn ex-club.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties