Ajax ziet in Morten Olsen een kandidaat-trainer

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ajax ziet in Morten Olsen een kandidaat-trainer
Foto: © SC

Morten Olsen (foto), momenteel de bondstrainer van zijn vaderland Denemarken, is voor Ajax Amsterdam een kandidaat om de opvolger van Marco Van Basten te worden. Beide partijen zouden vorige week met elkaar gesproken hebben.

Morten Olsen was tussen 1997 en 1999 al coach van Ajax Amsterdam en zelf wil hij niets lossen of hij er wel zin in heeft om terug te keren naar de Nederlandse hoofdstad. "Of het nu Anderlecht of Ajax is, ik wil uit respect voor mijn werkgever, de Deense voetbalbond, geen commentaar geven. Of een duobaan mogelijk is, hangt af van drie partijen: mezelf, de Deense bond en Ajax", aldus Olsen in de Nederlandse krant De Telegraaf.

Een groot obstakel zou kunnen zijn dat Denemarken in Groep 1 van de WK-voorronde nog volop in de race is voor een ticket naar het WK in Zuid-Afrika. Het land staat momenteel op de eerste plaats.

Olsen veroverde in zijn eerste Ajax-periode de landstitel en de KNVB-beker. Als trainer was hij eerder ook nog werkzaam bij Brøndby IF en 1.FC Köln. Sinds 2000 is hij de bondscoach van Denemarken. Olsen kwam in beeld toen bleek dat noch Co Adriaanse noch Frank Rijkaard een avontuur bij Ajax zagen zitten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties