Dinamo Zagreb pakt de Kroatische titel

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Dinamo Zagreb pakt de Kroatische titel
Foto: © SC

Dinamo Zagreb heeft zich opnieuw gekroond tot Kroatisch landskampioen. De club uit de hoofdstad won met 2-0 van Slaven Belupo. Eerste achtervolger Hajduk Split kan Zagreb nu niet meer inhalen.

Met nog twee speeldagen te gaan heeft Dinamo Zagreb een voorsprong van zeven punten op de aartsrivaal uit Split. Ook zij wonnen afgelopen weekend met 2-0. NK Sibenik was het kind van de rekening.

Dinamo Zagreb kwam al na tien minuten op voorsprong tegen Slaven Belupo. Milan Badelj werd in het zestienmetergebied gevloerd door Slaven-doelman Silvio Rodic. De Braziliaan Sammir kon de elfmeter benutten. Mario Mandzukic, die de hele partij kansen de nek omwrong, kon na de rust alsnog de puntjes op de i zetten door de 2-0 aan te tekenen.

Tomislav Butina (ex-Club Brugge), nu doelman van Dinamo Zagreb, kreeg ook nog een rode kaart na een overtreding buiten zijn strafschopgebied. Desondanks kon de kersverse kampioen met een man minder goed standhouden en de vierde opeenvolgende landstitel binnenrijven. Op 28 mei kan Dinamo ook nog de dubbel behalen in de return van de bekerfinale. De heenwedstrijd werd door de hoofdstedelingen al gewonnen met 3-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties