Figo stopt vandaag definitief met voetballen

Jimmy Wouters
| 4 reacties
Figo stopt vandaag definitief met voetballen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Louis Figo zal vanmiddag voor de laatste keer zijn voetbalschoenen aantrekken. De 36-jarige Portugese middenvelder van Internazionale bevestigde dat de wedstrijd tussen Inter en Atalanta zijn laatste zal zijn.

Het was al enige tijd bekend dat Figo na dit seizoen afscheid zou gaan nemen van het topvoetbal. Desondanks hield hij de mogelijkheid open voor een speciaal avontuur, bijvoorbeeld in China. Dat avontuur is nu definitief van de baan, waardoor Figo zondagmiddag voor de laatste keer op een voetbalveld zal verschijnen.

"31 mei 2009, zal mijn laatste zondag als voetballer zijn", meldt hij op de website van de Italiaanse club. "Ik ben heel blij dat het zondag mijn afscheidswedstrijd wordt. Vooral omdat we met Inter de Scudetto kunnen vieren."

Figo speelde in het verleden voor Sporting Lissabon, Barcelona, Real Madrid en Internazionale. Hij won in 2002 met Real de Champions League, werd viermaal Spaans kampioen en pakte met Inter ook vier keer de landstitel. Met 127 interlands is hij ook nog eens recordinternational in Portugal. (AN)

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties