MacDonald houdt Roeselare bij de grote jongens

Steurbaut Kersten
| 314 reacties
MacDonald houdt Roeselare bij de grote jongens
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roeselare speelt na een 4-2-overwinning tegen Antwerp ook volgend seizoen in eerste klasse. Sherjill MacDonald gaf de West-Vlamingen met drie doelpunten zekerheid van een verlengd verblijf tussen de grote jongens.

MacDonald zette na amper 83 seconden Roeselare op rozen. De Nederlander profiteerde optimaal van zwak rood-wit verdedigen om van dichtbij een voorzet van Stefaan Tanghe tegen de netten te prikken.

 

Antwerp speelde gretig, maar Roeselare was snediger en leek op weg naar een makkelijke overwinning. Pedrag Ristovic tikte een schot van Abdessalem Benjelloun in hoekschop en ook Damir Mirvic werd maar nipt het scoren belet.

 

Roeselare verloor Benjelloun (blessure) en Anthony Van Loo (hartprobleem) en kreeg net na rust een nieuwe klap te verwerken. Bij de eerste rood-witte bal tussen de palen zette Sebastien Setti de bezoekers meteen op gelijke hoogte. Antwerp geloofde terug in zijn kansen, maar Jurgen Sierens hield Zarko Jelicic en Adamo Coulibaly van de 1-2.

 

MacDonald legde de wedstrijd echter definitief in een beslissende plooi. De Nederlander kopte een verlengde hoekschop voorbij Ristovic in doel en kreeg van kapitein Tanghe zijn derde van de middag op een schoteltje aangeboden.

 

Tanghe leek zijn sterke wedstrijd te belonen met een doelpuntje en knalde een voorzet van MacDonald tegen de netten. Het leer werd onderweg echter gedevieerd door Ode Thompson, die het doelpunt op zijn naam kreeg. Emmanuel Kenmonge milderde in de slotfase nog tot 4-2.

 

Roeselare blijft volgend seizoen in eerste klasse. Antwerp, Lierse en Dender zijn veroordeeld tot voetbal op een lager niveau.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties