Halflege stadions in Zuid-Afrika plezieren Blatter niet

Mathias Dumarey
| 6 reacties
Halflege stadions in Zuid-Afrika plezieren Blatter niet
Foto: © SC

FIFA-voorzitter Sepp Blatter is niet tevreden met de publieke opkomst tijdens de eerste vier wedstrijden van de Confederations Cup. De Zwitser hoopt nu dat de organisatie de resterende tickets gratis wil weggeven.

Het gebrek aan toeschouwers viel vooral op in de wedstrijd tussen Spanje en Nieuw-Zeeland in Rustenburg. Daar zat bij wijze van spreken geen kat in het stadion en moest het geluid van de aanwezige supporters versterkt worden om toch de indruk te wekken aan de buitenwereld dat er sfeer was.

Sepp Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond, is er niet blij mee en heeft ondertussen al gesproken met het organisatiecomité. "Er moet wat aan gedaan worden. Ze zouden bijvoorbeeld de overblijvende kaarten aan de jongens en meisjes kunnen geven die hebben meegewerkt aan de openingsceremonie. Zij kunnen dan lekker ook naar de wedstrijd kijken. Lege stadions horen niet bij een toernooi van de FIFA", aldus de Zwitser.

"Ik kan wel begrijpen dat mensen die wel betaald hebben voor een kaartje dit niet eerlijk zullen vinden. Als je de tickets geeft aan arme mensen of aan kinderen zal er waarschijnlijk niet geklaagd worden. Er moet in ieder geval iets gebeuren, want fraai is dit niet. Het is aan de organisatie en aan de lokale media om de stadions vol te krijgen", besluit Blatter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties