Koster: "Club moet verzorgder voetballen"

Steurbaut Kersten
| 54 reacties
Koster: "Club moet verzorgder voetballen"
Foto: © SC

Na het afscheid van Trond Sollied slaagde geen enkele trainer erin om Club Brugge op het goede pad te krijgen. Met de Nederlander Adrie Koster hoopt blauw-zwart eindelijk de juiste trainerskeuze gemaakt te hebben.

Koster komt over van de Ajax-jeugd en zag Club Brugge eind vorig seizoen al zes keer aan het werk. “Het was niet goed”, beseft de Nederlander. “Maar Club Brugge zat toen ook niet in een goede fase. Ze hadden niets meer te winnen. Je mag dus niet oordelen over die zes wedstrijden. Tijdens de heenronde hebben ze wel bewezen dat er potentieel in dit team zit.”


Geen lange ballen

 

Club Brugge voetbalde de voorbije jaren te slordig. Achterin gaf blauw-zwart veel te makkelijk kansen weg. Een duidelijk systeem was niet meteen merkbaar. Koster wil daar verandering inbrengen.

 

“Ik wil volgend jaar verzorgd voetbal brengen”, klinkt het duidelijk. “De spelers mogen niet meer zo snel naar de lange bal grijpen. De opbouw van achteren uit moet ook beter. Het zou lekker zijn als we daar iemand kunnen vinden die het voortouw neemt. We zijn met transfers bezig, maar namen kunnen we nog niet vrijgeven.”


Balans

 

De trainingen starten pas op maandag, maar hoe goed kent Koster zijn spelers al? “Pas tijdens de voorbereiding zal ik een goed beeld krijgen. Wat kunnen ze? Wat niet? Wat is hun beste positie in het elftal. Pas als ik dat weet, kan ik voor een balans in het elftal zorgen.”

 

In eigen land blijft de titel een prioriteit, maar ook in Europa wil de nieuwe Brugse trainer resultaten neerzetten. “Club Brugge is altijd een goede ploeg geweest en moet terug ambitieus zijn. In de Europa League moeten we zeker de poules bereiken. Dit mag geen overgangsseizoen worden.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties