Keizer Karel schenkt ideale cocktail

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Keizer Karel schenkt ideale cocktail
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Keizer Karel Cup, het grootste minivoetbaltornooi in Europa, blikt terug op een geslaagd weekend. De 13de editie lokte ruim 20.000 voetballiefhebbers die drie dagen genoten van de beste tricks, de mooiste goals en een frisse duik in de Blaarmeersen.

El imperio en el que nunca se pone el sol (Het rijk waar de zon nooit ondergaat, red.). Zo omschreef Keizer Karel V in de zestiende eeuw zijn Spaanse rijk. Vijf eeuwen later kan het naar de beroemdste Gentenaar genoemde voetbaltornooi de vergelijking met glans doorstaan.

 

De Gentse Blaarmeersen baadden drie dagen lang in een stralend zonnetje. Samen met een leren bal, enkele voetbalvrienden, de beats van de betoverende DJ Zohra, een frisse zwemvijver en hectoliters goudgeel gerstenat vormde het de ideale cocktail voor een geslaagd voetbaltornooi.

 

Ruim 348 ploegen gaven van vrijdag tot en met zondag het beste van zichzelf. Op maar ook naast het veld. Grote overwinnaar werd Nico Dubois van Dunilux. Hij veroverde met zijn ploeg Dunilux na een zenuwslopende finale met twee verlengingen en twee reeksen strafcorners zijn zesde eindzege en wordt daarmee alleen recordhouder.

 

“Dit geeft een zalig gevoel”, reageert de 37-jarige Dubois, die nog geen enkele editie miste. “Het was al vier jaar geleden dat ik nog eens gewonnen heb. Ik ben trots op mijn prestatie, maar heel de ploeg heeft een schitterende mentaliteit getoond. Iedereen is er altijd volledig voor gegaan.”

 

Toch zit er een zwart kantje aan de overwinning. “Ik had hier liever gestaan zonder rouwband”, stelt Dubois terwijl hij enkele parelende zweetdruppels van zijn voorhoofd veegt. “Vrijdag is Christophe Leveugle overleden (na een tragisch treinongeluk, nvdr.). Hij was vorig jaar onze coach en zou dit jaar in de ploeg van Fréderic Dupré spelen. Ik wil deze zege aan hem opdragen.”

 

In de schaduw, nou ja, van de Keizer Karel Cup kroonde Joudou Hamza zich tot eerste Belgisch kampioen panna, een spectaculair en meteen populair voetbalspel waarin je je tegenstander in een klein cirkelvormig terrein moet verschalken door hem met een bruggetje – bal door de benen – te passeren.

 

Voor Hamza kwam de zege als een volslagen verrassing. “Ik heb nog nooit in een voetbalploeg gespeeld”, verklapt de jonge Oost-Vlaming. “Soms speel ik wel eens op straat en ik kijk regelmatig naar video’s van Zinedine Zidane. Hij is mijn groot idool.” Hamza wint een citytrip voor twee naar Manchester en krijgt twee tickets om Vincent Kompany aan te moedigen.

 

P.S. Ook uw voetbalredacteurs van Voetbalkrant.com maakten op het veld een goede beurt. Bij hun eerste deelname werden ze 19de op 48 ploegen in de hoofdcompetitie.

 

Morgen: De Keizer Karel Cup is meer dan voetbal. Uw redacteur ging op zoek naar de leukste teams en de tofste verhalen. Lees het morgen op Voetbalkrant.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties