Estrela Amadora straks in de Portugese derde klasse

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Estrela Amadora straks in de Portugese derde klasse
Foto: © SC

Estrela Amadora komt volgend seizoen uit in de Portugese derde klasse. Afgelopen seizoen speelde de club nog in de hoogste voetbalklasse. Financiële problemen gooien de club nu terug naar een lager niveau.

Tot dinsdagavond had Estrela-voorzitter Antonio Oliveira de tijd om aan te tonen dat hij de club van zijn financiële zorgen zou kunnen redden, maar de Portugese voetbolbond heeft hij niet kunnen overtuigen. De enige sanctie was de club terugzetten naar de derde klasse. Estrela Amadora was vorig seizoen nog op een elfde plaats geëindigd in een competitie met zestien ploegen.

Een verrassing kan je de degradatie niet noemen. Begin vorige maand kwamen er al berichten dat de club al haar selectiespelers was kwijtgeraakt omdat het bestuur de spelers niet meer kon betalen. Er is overigens nog een club in moeilijkheden. SC Leixões zou de belastingen niet correct hebben afgedragen aan de fiscus en moet dit binnen de week corrigeren. Lukt dat niet, zal de nummer zes van afgelopen seizoen ook moeten terugkeren naar de derde klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties