Owen trekt wellicht naar Manchester Utd

Mathias Dumarey
| 12 reacties
Owen trekt wellicht naar Manchester Utd
Foto: © SC

Michael Owen (foto) gaat op het einde van zijn loopbaan niet meezakken naar de Engelse tweede klasse met Newcastle United. Hij zou terug de sprong naar de top maken en een contract tekenen bij Manchester United, de Engelse kampioen.

Manchester United zit wat in spitsennood nu Cristiano Ronaldo verkocht is aan Real Madrid en de Argentijn Carlos Tévez weg wil. Sir Alex Ferguson moest dus gaan speuren naar een prijsschutter en ziet in Michael Owen een ideale versterking voor volgend seizoen. De Engelse spits maakte begin deze eeuw als jongeling furore bij Liverpool, vertrok in 2004 naar Real Madrid en sukkelde sindsdien van de ene blessure in de andere.

Er zijn nog altijd criticasters die twijfelen aan de fysieke paraatheid van de international. Ook Sam Allardyce, de manager van Blackburn Rovers, dacht even aan Owen als versterking. "Ik kan echter alleen maar een spits gebruiken die dertig wedstrijden speelt. Dat is iets wat Michael de jongste jaren niet kon", klinkt het daar. Owen zou vandaag medische tests ondergaan in Manchester. Dat wordt ongetwijfeld een spannende bedoening. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties