Interview Koster: "Lessen trekken uit de fouten"

Steurbaut Kersten
| 21 reacties
Koster: "Lessen trekken uit de fouten"
Foto: © SC

De late treffer van Jonathan Blondel zorgde voor een zucht van opluchting in de blauw-zwarte gelederen, ook bij Adrie Koster. De Nederlandse oefenmeester predikt echter ook voor realisme.

“We leven nog”, grijnst Adrie Koster. “Een 0-0 is voldoende om door te stoten naar de volgende ronde. Anders lig je er uit. Al zitten de tegendoelpunten van vanavond me wel behoorlijk dwars.”

De Nederlandse oefenmeester van blauw-zwart blijft niet blind voor de tekortkomingen bij zijn spelers. “Centraal achterin oogden we niet goed. Er werd uitgestapt wanneer er doorgedekt moest worden. Dat moet eruit. We slikken een vroeg doelpunt op een hoekschop zonder dat de bal wordt aangevallen. Dat kan gewoon niet. De spelers moeten hier lessen uit trekken. Ook de vele slordigheden moeten uit ons spel verdwijnen.”

“Het lag nochtans niet niet aan de scherpte bij de spelers. Iedereen toonde de wil om er het beste van te maken, maar de eerste vijftien minuten hadden we het moeilijk. Lahti zette snel druk en dat hadden we niet verwacht. Misschien waren de spelers een beetje verrast.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties