Magne Hoseth versiert hattrick binnen de acht minuten

viki meeuwis

In de Noorse Tippeligaen werd de twintigste speeldag geopend met de match tussen titelkandidaat Molde en Start.

Molde is aan een sterk seizoen bezig en dat bewees het team van trainer Kjell Jonevret gisteren nogmaals. Molde verpletterde Start met een 8-1 monsterscore. Al na zeven minuten stond Molde met 1-0 op voorsprong dankzij een kopbal van Vegard Forren. Molde bleef druk zetten waardoor Start er niet in slaagde om in de wedstrijd te komen. In de twintigste minuut kon José Mota de voorsprong vergroten. Niet lang daarna kwam er een goede kans voor Mame Biram Diouf maar de bal eindigde op de dwarslat. De speler van de avond was ongetwijfeld Magne Hoseth. Met nog tien minuten te gaan in de eerste helft wist hij via een hattrick Molde op een 5-0 voorsprong te brengen. Bij de eerste goal van Hoseth liet de verdediging hem volledig vrij spel zodat hij vanop achttien meter de 3-0 kon binnenwerken. Vier minuten later kon hij de 4-0 scoren. Na hands van Freeman in de zestien meter kreeg Molde een strafschop toegewezen die door Hoseth netjes in doel werd gewerkt.

Na de pauze zette Molde de trend voort. Mame Biram Diouf kon Daniel Berg Hestad de bal richting doel krijgen waar Diouf klaar stond om de bal binnen te koppen. Het enige doelpunt voor Start was dan nog te danken aan een ongelukkige owngoal van keeper Lillebakk. De twee resterende doelpunte voor Molde kwamen er via Rune Erstås en José Mota.

Met deze zege staat Molde op de tweede plaats met 41 punten, slechts drie minder dan leider Rosenborg dat vandaag een moeilijke partij wacht tegen de derde in het klassement, Odd Grenland.