Kompany: "Wil er in oktober weer helemaal staan"

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Kompany: "Wil er in oktober weer helemaal staan"
Foto: © SC

Vincent Kompany (foto) mist de start van de Engelse Premier League door een teenblessure. Onze landgenoot hoopt dat hij begin oktober er weer helemaal zal staan bij titeloutsider Manchester City.

Manchester City opent dit weekend zijn seizoen in de Premier League met een duel tegen Blackburn Rovers. Dat zal zonder Vincent Kompany zijn die onlangs nog werd geopereerd aan zijn teen. "Over twee maanden wil ik er terug helemaal staan", aldus de middenvelder in een vraaggesprek met Sport/Voetbalmagazine.

"Ik zit bij Manchester City op de juiste plek. Ik ben niet bezig met al die geruchten rond mijn persoontje. Ik ben enkel en alleen bezig met mijn revalidatie. De laatste drie maanden van het seizoen speelde ik met injecties in mijn teen. Al die tijd ging ik over mijn pijngrens heen. Dat leerde ik in Duitsland. Ik heb het voor de ploeg gedaan en daar heb ik heel wat respect voor gekregen bij City", aldus Kompany.

Manchester City begaf zich weer op de transfermarkt en haalde een pak grote namen naar het City of Manchester Stadium. De vierde plaats wordt vooropgesteld. "Het zijn ook dit jaar weer de vier grote namen die kandidaat zijn voor de titel: Manchester United, Liverpool, Arsenal en Chelsea. Het wordt dus voor ons heel moeilijk maar ik heb geen zin in een overgangsjaar. We beseffen hier wel dat we nog tijd nodig hebben om de absolute top te halen. We spelen geen Europees voetbal dit jaar en misschien is dat niet eens zo slecht voor de ontwikkeling van de club. Ik maakte het nooit eerder mee, maar op termijn wil ik wel weer prijzen pakken zoals dat in België het geval was", besluit Kompany.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties