Analyse De brede top wordt zichtbaar

Yves Dekoning
| 0 reacties
De brede top wordt zichtbaar

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de vierde speeldag in de Premier League begint de rangschikking al vorm te krijgen. Bij de eerste acht staat nog één ploeg die daar niet werd verwacht. Ondertussen hebben we ook de eerste echte topper achter de rug.

Chelsea en Tottenham blijven broederlijk samen aan de leiding met het maximum van de punten. Burnley kon eerder Manchester United en Everton verrassen, maar kreeg er bij Chelsea drie om de oren. Tottenham won op de valreep met 2-1 van Birmingham, dankzij een goal van Aaron Lennon in de 95ste minuut.

Manchester United won de harde topper tegen Arsenal met 2-1, de owngoal van Abou Diaby velde het verdict. De Gunners zijn hun maximum kwijt en Arsene Wenger werd naar de tribunes gestuurd. Ondanks de nederlaag maakte Thomas Vermaelen alweer een sterke indruk en de Belgische international verbetert volgens de Britse pers elke match.

Manchester City kon zijn maximum wel behouden, tegen Portsmouth scoorde Emmanuel Adebayor het enige doelpunt. Bij Pompey mocht Anthony Vanden Borre de hele partij meespelen. Liverpool klimt naar de zevende stek na de 2-3 bij Bolton. De Reds moesten twee keer een achterstand ophalen en konden de klus klaren tegen tien man. Aston Villa won (2-0 tegen Fulham) voor de tweede keer op rij en staat nu achtste.

Met zeven op twaalf staat Stoke City op een knappe zevende plaats, na de 1-0-zege tegen Sunderland. Het is de enige ploeg die niet in de top acht werd verwacht. Everton had daar wel moeten staan, maar verloor zijn eerste twee duels. Nu was het wel prijs voor de Toffees. Ze hadden wel een penalty in blessuretijd nodig om met 2-1 te winnen van Wigan. Marouane Fellaini mocht de laatste twintig minuten volmaken, niet toevallig de beste periode van Everton.

Bolton en Portsmouth wachten nog steeds op hun eerste punten. Blackburn kon West Ham op 0-0 houden en zo zijn eerste puntje vergaren.Ook Wolves en Hull deelden de punten (1-1) en komen zo beiden op vier uit.

De verschillen zijn nog klein, maar vooral Portsmouth maakte geen goede indruk. Ook Bolton en Blackburn hunkeren naar het eerste zege. Bovenaan is het aan Liverpool en Everton om nu een reeksje neer te zetten en zich terug naar de top te knokken. Verder blijft het uitkijken hoe lang Tottenham en Manchester City kunnen meestrijden. Ze hebben natuurlijk het voordeel dat ze geen afleidende Champions League op het menu hebben staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties