UPDATE: Bond aanvaardt ontslag Vercauteren

Nico Wieme
| 33 reacties
UPDATE: Bond aanvaardt ontslag Vercauteren
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Frank Vercauteren heeft na de 2-1-nederlaag tegen Armenië zijn ontslag aangeboden als interim-bondscoach van België.

De Rode Duivels leden woensdagavond een smadelijke 2-1-nederlaag op het veld van Armenië. Na de 5-0-afgang enkele dagen eerder tegen Spanje was dit de druppel die de emmer deed overlopen bij Frank Vercauteren.

 

De ex-Anderlechtcoach heeft in de kleedkamer een verklaring voorgelezen, waarin hij zijn ontslag aan de spelersgroep kenbaar maakte. "Frank Vercauteren was zeker van zijn stuk en zal niet terugkomen op zijn beslissing", zegt Nicolas Cornu, de woordvoerder van de bond aan de Belgische pers. "De bondstop heeft het ontslag aanvaard en zal zo snel mogelijk om de tafel zitten om te zien hoe we dit moeten aanpakken."

"Of Dick Advocaat toch nog sneller de leiding in handen zal nemen? Daarvoor is het nog te vroeg. Geef ons enkele dagen om de zaken op een rijtje te zetten", aldus Cornu nog.

Nadat René Vandereyken zijn C4 had gekregen, nam Vercauteren het roer bij de Duivels tijdelijk over van de Limburger. De interimaris leidde de Belgen op de Kirin Cup waarhij gelijkgespeeld werd tegen Chili. Nadien volgden vier nederlagen op rij: 4-0 tegen Japan, 3-1 bij Tsjechië, 5-0 in Spanje en 2-1 tegen Armenië. Op 1 januari 2010 moest hij sowieso plaatsmaken voor Advocaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties