Derby van het jaar in Manchester en Londen

Yves Dekoning
| 5 reacties
Derby van het jaar in Manchester en Londen

Voor de eerste keer sinds lang strijden City en United om de heerschappij in Manchester. In londen vechten Tottenham en Chelsea voor de eerste plaats.

Manchester City kocht zich deze zomer een dure ploeg bij elkaar om de grote vier naar de troon te steken. Bij Manchester United werd Carlos Tevez weggeplukt. City legde tot nu een perfect parcours af, kan het ook de derby naar zijn hand zetten? Het belooft in ieder geval een veelbesproken derby te worden. De kampioen zal willen bewijzen dat ze nog steeds de nummer één zijn, terwijl City vastberaden is United naar de kroon te steken. Voor aanvang goot Sir Alex Ferguson alvast wat olie op het vuur. Deze derby kan legendarisch worden.

Chelsea prijkt aan de leiding in de Premier League. Enkele keren kwamen de Blues dicht bij puntenverlies, maar ze kropen telkens door het oog van de naald. Met Tottenham krijgen ze gevaarlijke buren over de vloer. De Spurs verloren wel tegen Man Utd, maar wonnen verder alles. Het verleden geeft Tottenham weinig hoop, maar Harry Redknapp wil de handschoen opnemen tegen de buren. Hij rekent vooral op Jermain Defoe, goalgetter in bloedvorm.

Everton moet de drie punten thuis houden tegen Blackburn als het uit de degradatiezone wil wegklimmen. De Toffees moeten dringend een reeksje neerzetten of ze kunnen hun steile ambities alweer opbergen. Wolves neemt het op tegen Fulham.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties