Van Buyten scoort winnende treffer

Philippe Crols
| 8 reacties

Bayern München heeft tegen Nürnberg zijn derde zege op rij geboekt. De Rekordmeister mocht onze landgenoot Daniël Van Buyten bedanken. Hij scoorde laat in de wedstrijd de winnende treffer. Voorts ontgoochelde VfB Stuttgart en gaf Gladbach de zege weg.

Bayern zet zijn opmars in de klassering dus verder. Het moest tegen Nürnberg tot de tweede helft wachten vooraleer Ivica Olic de score kon openen. Twintig minuten voor tijd leek het alsnog mis te gaan toen Eric Maxim Choupo-Moting kon gelijkmaken. In het slot van de partij zorgde onze landgenoot Daniël Van Buyten (foto) toch nog voor de bevrijding en de drie punten (2-1).

Bij Borussia Mönchengladbach nam Logan Bailly zijn plaats onder de lat opnieuw in na enkele maanden blessureleed. Hij zag zijn team een droomstart nemen tegen Hoffenheim. Na twintig minuten hadden Juan Arongo en Roberto Colautti al gescoord. Halverwege de eerste periode ging onze landgenoot wel niet vrijuit bij een vrijschop van Sejad Salihovic (2-1). Gladbach leunde in de tweede helft te ver achteruit en betaalde cash in de laatste tien minuten. Maicosuel, Chinedu Obasi en Demba Ba draaiden de situatie nog helemaal om en hielpen Hoffenheim in extremis aan de zege (2-4).

Stuttgart blijft op de sukkel in de Bundesliga. Nu verloor het ook thuis van Köln. Sebastian Freis trof raak na 25 minuten spelen. Köln moest wel knokken tot de allerlaatste minuut. Wilfried Sanou zorgde toen voor absolute zekerheid.

Bochum kwam tegen Mainz tot tweemaal toe op voorsprong, maar de promovendus keerde telkens terug. Andreas Ivanschitz, weer hij, maakte de openingsgoal van Mimoun Azaouagh ongedaan, Andre Schürlle wiste, op aangeven van Ivanschitz, de treffer van Diego Klimowicz uit. Diezelfde Schürrlle deed de match een kwartier voor tijd helemaal kantelen door de 2-3 te maken. Mainz blijft het uitstekend doen in de Bundesliga.

Dortmund scoorde op bezoek bij Hannover op het ideale moment. Op slag van rust lukte Nuri Sahin de 0-1. Meteen na de koffie sloeg de thuisploeg via Didier Ya Konan echter al terug. Nadien werd er niet meer gescoord.