STVV won in competitie nooit van Genk

Philippe Crols
| 15 reacties
STVV won in competitie nooit van Genk
Foto: © SC

Racing Genk trekt dinsdagavond naar leider STVV. De Truienaars zijn favoriet, maar als we naar de cijfertjes kijken, mogen ze in Genk toch hoop koesteren op een goed resultaat. In competitieverband verloor KRC namelijk nog nooit op bezoek bij de rivaal.

Racing Genk speelde in de Belgische competitie in totaal al veertien keer op Stayen en verloor nog nooit. In eigen huis ging Genk al wel enkele malen de boot in tegen de streekgenoot. Bovendien klopte STVV Genk ook al op eigen veld in de Beker van België. Enkele jaren geleden werd het 2-1.

Als we de huidige situatie bekijken, zien we veel gelijkenissen met het najaar van 2002. Toen trok landskampioen Genk met een bang hartje naar Stayen, want ook toen liep het voor geen meter. Sint-Truiden dreef dan weer op enthousiasme met trainer Jacky Mathijssen en ervaren rot Danny Boffin als exponenten. Het speelde fris voetbal en vergaarde meer punten dan verwacht. 

STVV greep de rivaal bij de keel, maar een kwartier voor tijd bediende Takayuki Suzuki (kent u hem nog?) Wesley Sonck (foto) die de 0-1 voorbij Dusan Belic schoot.

Van de spelers die er toen bijwaren, vinden we er dinsdagavond slechts twee terug. Bij STVV is Peter Delorge nog steeds actief en zit Peter Voets op de bank als assistent. Zeven jaar geleden stond die laatste nog op het veld.

Dinsdagavond rond de klok van 22.15u weten we of Genk en STVV deze traditie in ere hebben gehouden of niet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties