Inter is (even) leider, Milan opnieuw op de sukkel

Steurbaut Kersten
| 6 reacties

Inter staat terug aan de leiding in de Serie A. De landskampioen profiteerde optimaal van puntenverlies van Sampdoria. Juventus kan vanavond de leiding overnemen. De Oude Dame speelt dan de topper tegen Genoa.

Inter won met 3-1 van SSC Napoli. Samuel Eto’o opende na twee minuten met een flipperkastdoelpunt de score. Na een knappe doorsteekpass van Maicon verdubbelde Diego Milito met een subtiele stift de score.

Verdediger Lucio, die deze zomer overkwam van Bayern München, legde met zijn eerste doelpunt, met het hoofd, de wedstrijd in een definitieve plooi. Ezequiel Lavezzi milderde voor de rust nog tot 3-1.

Inter is minstens tot vanavond leider. Dan speelt Juventus de topper tegen Genoa. Juve heeft na vier wedstrijden het maximum van de punten en kan vanavond alleen leider worden.

Sampdoria leed zijn eerste puntenverlies van het seizoen. De club uit Genoa verloor met 2-0 bij Fiorentina. Stevan Jovetic en Alberto Gilardino zorgden met het hoofd voor de doelpunten.

AC Milan staat na de zeges tegen Olympique Marseille en Livorno weer met de voetjes op de grond. De Rossoneri verloren met 1-0 op het veld van Udinese. Antonio Di Natale scoorde na twintig minuten met een rebound na een schot op de paal. Voor Di Natale zijn zevende treffer van het seizoen.