Esbjerg verslaat Brøndby

viki meeuwis

In de Deense SAS Ligaen werd afgelopen weekend de vijftiende speeldag afgewerkt.

Zaterdag trok OB naar Silkeborg. In de eerste helft werd erg afwachtend gespeeld hoewel OB tot de meeste kansen kwam. Na de rust domineerde OB. Met nog twintig minuten te gaan, leverde dat een doelpunt op. Johan Absalonsen kwam opzetten vanop de linkerflank en stuurde de bal het veld in. Jim Larsen probeerde de bal weg te werken maar stuurde de bal in eigen doel. Met minder dan tien minuten te gaan kwam Rajko Lekic dicht bij de gelijkmaker maar Roy Caroll wist meesterlijk te redden.

HB Køge geraakte thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen AGF.

Zondag kreeg Aalborg FC Kopenhagen op bezoek. Voor de pauze speelden beide ploegen erg voorzichtig waardoor er niet veel kansen kwamen. Op het uur kon Marcus Tracy de bal na een pass van Patrick Kristensen in doel koppen. Tien minuten later had Jeppe Curth de kans om de voorsprong uit te diepen. FC Kopenhagen begon meer druk te zetten maar de thuisploeg kon stand houden. Met deze zege gaat Aalborg nu naar de zesde plaats terwijl FCK op de derde plaats staat met 28 punten, vier minder dan leider OB.

Brøndby kreeg Esbjerg op bezoek in het Brøndby Stadion. Beide ploegen begonnen fris aan de wedstrijd en het was Esbjerg dat het eerst tot scoren kwam. Na amper vijf minuten wist Fredrik Björck de bal in doel te koppen. Jesper Lange kwam in de tiende minuut dicht bij de 0-2 maar bij zijn kopbal ging de bal net naast doel. Kort daarop kreeg Martin Bernburg een goede kans en greep die ook. Zijn hard schot liet keeper Lars Winde kansloos. Bij Brøndby stond de verdediging niet erg sterk. Daar profiteerde Jeppe Mehl van, hij stuurde Jesper Lange het veld in. Hij kon de bal naar Tim Jansen spelen die vlot de weg naar de netten vond. Twee minuten voor de pauze ging Brøndby voor de counter, Mike Jensen stuurde de bal richting doel van Esbjerg en werd een voetje geholpen door Kevin Conboy die de bal in eigen doel werkte. Kort na de pauze werd Jesper Jørgensen met geel beloond na een drieste tackle op Anders Randrup. Die moest met een hersenschudding van de baan gedragen worden. Brøndby speelde beter na de pauze maar het was wederom Esbjerg dat de voorsprong kon vergroten. Conboy stuurde de bal naar Søren Rieks die de bal in doel werkte. Morten “Duncan” Rasmussen kwam nog dichtbij de gelijkmaker maar keeper Lars Winde was alert. De thuisploeg bleef aandringen maar in de slotfase was het Rieks die de 2-4 op het scorebord kon zetten. Het was de eerste overwinning in vier jaar van Esbjerg in het Brøndby Stadion. Met deze zege bezet Esbjerg nu de tweede plaats, Brøndby staat op de vierde stek.

FC Midtjylland won met 2-1 van Randers. Mikkel Beckmann bracht Randers in de 22e minuut op voorsprong. In de slotfase zorgen goals van Thygesen en Ilsø voor de overwinning van de thuisploeg.

Een doelpunt van Zuma zorgde voor de overwinning van FC Nordsjælland op SønderjyskE.