Standard ontkent inenting Mexicaanse griep

Anthony Van der Planken
| 20 reacties
Standard ontkent inenting Mexicaanse griep
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Het feit dat de Belgische topclubs hun spelers deze week ingeënt hebben voor de Mexicaanse griep zorgt voor veel commotie. Standard laat nu weten dat het louter om een gewone griepinenting ging.

Afgelopen weekend lekte uit dat de spelers van Standard na de topper tegen Club Brugge ingeënt werden tegen de Mexicaanse griep. Wat later raakte bekend dat Anderlecht en Club hetzelfde zouden doen. Griepcommissaris Marc Van Ranst reageerde woedend op het nieuws, minister Laurette Onkelinkx kondigde zelfs een onderzoek naar de clubartsen aan.

Standard laat nu weten dat het zijn spelers helemaal niet ingeënt heeft tegen de Mexicaanse griep, maar wel tegen de gewone seizoensgriep. "De vaccinatie tegen Mexciaanse griep wordt door onze overheid inderdaad enkel voorbehouden voor risicogroepen, ondanks dat de FIFA haar goedkeuring gaf. En aangezien de voetballers niet tot de risicogroepen behoren, werden onze spelers enkel beschermd tegen de normale griep. Indien deze situatie zou evolueren, zal de club natuurlijk de nodige maatregelen nemen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties