Vermaelen: "Al die doelpunten zijn geen toeval meer"

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
Vermaelen: "Al die doelpunten zijn geen toeval meer"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Vermaelen maakte tegen Hongarije zijn eerste doelpunt als international. De kapitein van de Rode Duivels zou zich echter ook graag eens centraal in de verdediging bewijzen.

In zijn 25ste interland voor België trof Vermaelen raak. De Arsenal-verdediger nam een vrije trap van Eden Hazard knap op de slof en liet de Hongaarse doelman volledig kansloos.

“Dit is mijn productiefste seizoen. Vorig jaar scoorde ik vijf keer, nu zit ik al aan zes doelpunten. Dat is geen toeval meer. Ik heb het gevoel om op de juiste plaats op te duiken. Het is leuk om nu ook voor de nationale ploeg eens te scoren.”

Advocaat posteerde Vermaelen wel op de linksachter. “Dat was geen verrassing voor me, maar ik zou me graag ook centraal eens willen tonen. Maar ik moet naar de trainer luisteren en spelen waar hij me posteert, zeker als aanvoerder.”

Meer praten?

Donderdag liet Advocaat nog weten dat Vermaelen meer moest praten als kapitein. “Ik heb er nog met hem over gesproken. Ik moet blijven zoals ik ben en vooral niet geforceerd overkomen. Vorig jaar werd ik kapitein onder Van Basten, nu kiest Advocaat me. Het zal dus wel goed zijn. Ik zal praten op momenten dat het moet.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties