Gevaarlijke uitwedstrijd voor SK Heist

carol Vander Cruyssen
| 9 reacties
Gevaarlijke uitwedstrijd voor SK Heist

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Van de top 3 heeft Heist op papier ongetwijfeld de zwaarste opdracht bij Hamme, dat zich geen nieuwe nederlaag kan veroorloven. Heist wil absoluut in het spoor van de leider blijven om dan op de 19de speeldag een onvervalste topper te spelen tegen Boom.

Na de 0 op 6 is het bij VW Hamme met het mes op de keel, wil het dit seizoen nog een vooraanstaande rol blijven spelen. Tegenstander Heist hoopt ondertussen stiekem op een misstap van Rupel Boom.

De Steenbakkers zouden normaal geen problemen mogen kennen met een zwalpend Sottegem, ware het niet dat de Egmontzonen zich als geen ander kunnen opladen voor confrontaties met “de Groten”. Nummer 3, Temse, trekt naar rode lantaarn Cappellen, dat vorige zondag onverdiend de boot inging bij RC Waregem. De West-Vlamingen willen zich handhaven in de top 5, maar moeten op bezoek bij FCN Sint-Niklaas, dat absoluut een zesde opeenvolgende thuisnederlaag wil vermijden.

Aalst, ploeg in vorm, staat voor een lastige trip naar de kust. Tegenstander Coxyde blikte op de vorige speeldag Hoogstraten in met zware 0-4 cijfers en mobiliseert zowat alles en iedereen voor het bezoek van de Ajuinen.

Ook in de middenmoot en de buik van het klassement staan enkele interessante duels op het menu.

Deinze en Ternat kunnen zich mits winst uit de gevarenzone hijsen. Hun tegenstanders, Ieper en Hoogstraten, voelen de hete adem van Oudenaarde in de nek. De goed op dreef zijnde Oost-Vlamingen moeten op bezoek bij Wielsbeke, dat weerwraak wil voor de zware nederlaag in Aalst. Racing Mechelen tenslotte, pakt best de 3 punten tegen Torhout, wil het niet verder wegglijden in het degradatiemoeras...

16de speeldag:

 

Za. 20h00. Hamme VW - KSK Heist

Za. 20h00. RC Mechelen - KM Torhout

Za. 20h00. KSV Sottegem – Rupel boom

Zo. 14h30. FCN Sint-Niklaas – RC Waregem

Zo. 14h30. KSKL Ternat – Hoogstraten

Zo. 14h30. SC Wielsbeke – KSV Oudenaarde

Zo. 15h00. Coxyde – Eendracht Aalst

Zo. 15h00. FC Cappellen – KSV Temse

Zo. 15h00. VK Ieper – SK Deinze

 

Willebroek-Meerhof is bye

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties