Liverpool - Man. City: vier doelpunten, geen winnaar

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

Liverpool en Manchester City hebben zaterdagmiddag de punten gedeeld op Anfield Road. Alle vier de doelpunten vielen in de tweede helft. Vincent Kompany bleef 90 minuten op de bank.

Rafael Benitez zag al snel Daniel Agger en Ryan Babel geblesseerd uitvallen, maar de beste kansen voor rust waren toch voor de thuisploeg. Shay Given moest alles uit de kast halen om een kopbal van Martin Skrtel weg te boksen, Steven Gerrard besloot een vrije schietkans naast en over doel.

Net na rust kreeg Liverpool toch zijn verdiende voorsprong. Skrtel was bij een vrije trap sneller op de bal dan Emmanuel Adebayor en tikte de 1-0 tegen de netten. Even later waren de rollen omgekeerd en kopte de Togolees op hoekschop de gelijkmaker voorbij Pepe Reina.

Manchester City leek zelfs even op weg naar de drie punten. Stephen Ireland bracht The Citizens randje buitenspel op voorsprong, maar binnen de minuut zette Yossi Benayoun orde op zaken. De Israëliër gleed aan de tweede paal de 2-2 binnen.

Vincent Kompany kwam niet in actie. Liverpool noch Manchester City schieten veel op met deze puntendeling. Het trio Chelsea, Arsenal en Manchester United kan straks verder uitlopen.