Advocaat verliest bij debuut

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

Dick Advocaat beleefde een debuut in mineur bij AZ. De club uit Alkmaar ging met 1-0 onderuit bij PSV Eindhoven. Leider Twente boekte tegen NAC zijn twaalfde overwinning op rij, Bryan Ruiz scoorde voor de tiende keer op rij.

Bondscoach Advocaat koos bij AZ opvallend voor slechts één Belg. Pocognoli startte in de basis, de andere landgenoten kwamen niet in actie.

AZ en PSV hielden elkaar lange tijd in evenwicht, maar in de tweede helft trokken de Einhovenaren het laken naar zich toe. Na een rode kaart voor El Hamdaoui kopte Toivonen de winning goal tegen de touwen.

Leider Twente maakte in de tweede helft het verschil tegen NAC. N’Kufo miste voor de rust een strafschop voor Twente en De Graaf bracht de bezoekers uit Breda op voorsprong. Stoch boog met een ‘Panenka-strafschop’ en een schot de achterstand om in een voorsprong. Bryan Ruiz pikte ook nog zijn doelpuntje mee. Hij heeft nu al tien keer op rij gescoord. (AN)