Bordeaux-trainer wil nieuw stadion voor de club

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Bordeaux-trainer wil nieuw stadion voor de club
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Girondins Bordeaux brak vorig seizoen de hegemonie in Frankrijk door de reeks kampioenschappen van Lyon te doorbreken. De Zuid-Franse club is overigens goed op weg om zichzelf op te volgen als landskampioen en dat moet verzilverd worden.

Laurent Blanc, de coach van de Franse lijstaanvoerder, wil graag dat de club een nieuw stadion krijgt. Frankrijk is nog steeds in de running om in 2016 het Europees kampioenschap voetbal te organiseren, en daar moet volgens Blanc Bordeaux van profiteren om een nieuw stadion te krijgen.

"Het zou echt dom zijn om de successen van Bordeaux in de afgelopen twee en een half jaar niet te benutten door een nieuw stadion te bouwen, een nieuw trainingscomplex aan te leggen en voor een nieuwe structuur te zorgen", aldus Blanc aan het Franse persbureau AFP.

Bordeaux wil samen met elf andere speelsteden een mooi project ontwikkelen. Het kostenplaatje zou ongeveer 200 miljoen euro bedragen, maar Bordeaux zelf wil minimaal de helft investeren. "Ken je veel clubs die zoveel in Franse projecten investeren?", vraag Blanc zich af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties