"Twee duels FC Den Bosch omgekocht"

Nico Wieme
| 0 reacties
"Twee duels FC Den Bosch omgekocht"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Den Bosch zit middenin een gokschandaal. Volgens onderzoeksjournalist Iwan Van Duren zijn er minstens twee wedstrijden waarin de Nederlandse tweedeklasser betrokken is bij omkoperij.

Iwan Van Duren beweerde op tv dat de uitslag van FC Eindhoven-FC Den Bosch (1-7) en FC Den Bosch-VVV Venlo (0-5) op voorhand vaststond. De wedstrijden zouden geregeld zijn via contacten met goksyndicaten in Thailand. De VI-journalist zegt dat hij zijn uitspraken hard kan maken en dat hij zowel de Nederlandse bond als de UEFA inlichtte.

 

Fred Van der Hoorn, manager voetbalzaken bij Den Bosch, is benieuwd naar de feiten. “Ik heb Iwan nog niet te pakken gekregen. Maar naar mijn mening zijn de aantijgingen meer dan selectief. Voor de 1-7 moet je bij FC Eindhoven zijn. Voor het duel met VVV-Venlo bij ons. Maar ik kan het me niet voorstellen. We waren in de eerste helft de betere partij en kregen veel kansen om te scoren. Via een onterechte vrije trap maakt Keisuke Honda de 0-1. Bij 0-2 doen we een aanvallende wissel, die helaas verkeerde uitpakte. Maar in niets kon ik opmerken dat er iets mis zou zijn met de instelling van de jongens.”

 

“Vanuit de KNVB hebben wij officieel nog niets gehoord”, vervolgt Van der Hoorn tegenover ELF Voetbal. “Maar ik kan absoluut niet geloven dat FC Den Bosch hierbij betrokken is. Het heeft nu al schade berokkend aan de club. Onze goede naam wordt te grabbel gegooid op de landelijke tv. Ook voor het voetbal in zijn totaliteit is dit schadelijk. Ik wil eerst de feiten onder ogen zien, wil ik er verder op ingaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties