Vijf treffers Boyd helpen Rangers aan vlotte zege

Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Vijf treffers Boyd helpen Rangers aan vlotte zege
Foto: © SC

Glasgow Rangers raast als een bezetene door de Schotse Premier League. Het won met 7-1 van Dundee Utd, dat vierde staat. Boyd scoorde vijfmaal en is topschutter aller tijden in Schotland met 160 goals. Hij steekt Larsson voorbij die op 158 bleef steken.

Afgelopen weekend won Rangers nog knap met 1-4 bij het derde geklasseerde Hibernian. Vandaag haalde het nog zwaarder uit. Maar liefst zeven keer diende doelman Weaver van Dundee United zich om te draaien.

Kris Boyd (foto) was de held van de avond met vijf goals. Aan de rust stond het al 3-0. Meteen na de pauze scoorden de bezoekers tegen, maar The Gers gingen gewoon voort. Ook Whittaker en Algerijns international Bougherra pikten hun goaltje mee.

Bijna 48.000 toeschouwers op Ibrox Park gaven de spelers een oorverdovende staande ovatie bij het laatste fluitsignaal. Met Dundee United gaat het van kwaad naar erger sinds manager Craig Levein door de Schotse bond werd weggeplukt als bondscoach.

In een andere wedstrijd in de Premier League won Hearts met 1-0 van Motherwell. Alle overige partijen werden afgelast vanwege het winterweer.

Rangers loopt in het klassement zeven punten uit op Celtic, maar heeft wel één duel meer gespeeld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties