Top drie wint vlot, Aalst voorbij Waregem

De Nijs Michael
| 9 reacties

In derde klasse A stond afgelopen weekend de negentiende speeldag op het programma. De eerste drie in het klassement wonnen vlot hun wedstrijd. RC Waregem ging echter onderuit, waardoor Eendracht Aalst de vierde stek inpikt.

Top drie foutloos

Leider Rupel Boom ging bijzonder vlot winnen in Hoogstraten. De bezoekers kwamen tegen het spelbeeld in wel op een 1-0-achterstand via Van Huffel, maar Hoogstraten kon die voorsprong niet vasthouden. Verroken trok de stand nog voor de pauze in evenwicht en via een tweede treffer van Verroken en twee doelpunten van Glouftsis werd het nog 1-4.

Ook eerste achtervolger Heist-op-den-Berg ging niet in de fout. Het team bleek in eigen huis te sterk voor Torhout. De bezoekers werden met 2-0 wandelen gestuurd. De doelpunten werden gemaakt door Van Vlasselaer (op strafschop) en Hendrickx.

Ook Temse bleef afgelopen weekend foutloos. De Oost-Vlaamse derdeklasser kende weinig of geen problemen met Ternat. De Vlaams-Brabanders lagen nog voor de pauze uitgeteld tegen het canvas na doelpunten van Thijs en Leemans: 2-0.

Eendracht Aalst voorbij RC Waregem

RC Waregem, de nummer vier uit het klassement, ging wel in de fout. De West-Vlamingen slikten op eigen veld een zure 0-3-nederlaag tegen Hamme. De bezoekers uit Oost-Vlaanderen beslisten de wedstrijd in twee minuten. Net voor het half uur scoorde De Lange de openingstreffer en amper twee minuten later verdubbelde De Meyer de score. In de tweede periode bepaalde Verhoeven de eindstand op 0-3.

Waregem verliest zo zijn vierde plaats aan Eendracht Aalst, dat met bijzonder leuk voetbal voorbij Zottegem raakte. De Ajuinen kwamen nog voor de eerste tien minuten verstreken waren op een 1-0 voorsprong via Galucci. Moreels en Depoitre deden daar nog voor het eerste half uur twee treffers bovenop. In de tweede periode was het slotwoord voor uitblinker Moreels, die de 4-0 eindstand kon vastleggen.

Belangrijke zege voor RC Mechelen

In de degradatiestrijd boekte Racing Mechelen een belangrijke zege op het veld van concurrent Oudenaarde. De bezoekers kwamen tot twee keer toe op voorsprong via Casagolda en Versteeven, maar Martens bracht de thuisploeg twee keer terug op gelijke hoogte. Uiteindelijk werd de partij beslist door Uruieta: 2-3.

In de middenmoot van het klassement slaagden Deinze en Koksijde er niet in om hun eerste competitiedoelpunt van het jaar te scoren. De wedstrijd eindigde zoals ze begon: 0-0.

Ook Ieper en Sint-Niklaas konden geen afstand van elkaar nemen. De partij eindigde op een 2-2-gelijkspel. Voor de thuisploeg troffen Lutun en Planquette raak, bij de bezoekers vonden Van Hoywegen en Vertonghen de weg naar doel.

De wedstrijd tussen Willebroek-Meerhof en Wielsbeke werd afgelast.