Adebayor dreigt met boycot Africa Cup

Ward Callens
| 0 reacties
Adebayor dreigt met boycot Africa Cup
Foto: © SC

Na de schietpartij op de spelersbus van Togo, waarin een dode en negen gewonden vielen, dreigt sterspeler Emmanuel Adebayor het tornooi te boycotten. “Als Angola de veiligheid hier niet kan garanderen, dan zijn we morgen weg”, meent de spits van Man City.

In de nasleep van de brutale schietpartij op de spelersbus van het nationale elftal van Togo, waarin spelers Kodjovi Obilalé en Serge Akakpo gewond raakten, weigert sterspits Emmanuel Adebayor te spelen als Angola hun veiligheid niet kan garanderen.

 

“Dit is een van de belangrijkste voetbaltoernooien in Afrika en heel wat mensen zouden graag in onze schoenen staan,” vertelt Adebayor aan BBC, “maar ik denk dat niemand bereid is om zijn leven te geven voor deze beker.”

 

“We gaan nu met de club beslissen wat de beste beslissing is voor onze carrière en ons leven. Om eerlijk te zijn weet ik niet of we klaar zijn om te spelen. We zijn nog sterk onder de indruk van de feiten. Ik weet niet of het nu voorbij is of niet, maar ik ben nog niet klaar om te sterven", aldus de Togolees.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties