Arsenal blijft in spoor Chelsea en Man U

Wouter Laeremans

Arsenal heeft op de 22ste speeldag met 0-2 gewonnen bij degradatiekandidaat Bolton Wanderers. De Gunners hebben de derde plaats nog wat steviger in hun bezit.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar even voor het halfuur ging het mis voor de thuisploeg. Verdediger Steinsson leverde de bal ongelukig in bij Fabregas, die een mooi een-tweetje opzette met Eduardo. De wederoptredende kapitein rondde de aanval zelf af in de verste hoek.

Bolton zette meer druk in de tweede helft, maar werd twaalf minuten voor tijd koud gepakt op een Londense tegenaanval. Fabregas infiltreerde in het strafschopgebied en gaf de bal aan Eduardo, die met zijn voorzet de ingevallen Mérida bereikte. De negentienjarige Spanjaard controleerde goed en schoot het leer in de rechterhoek.

Thomas Vermaelen speelde opnieuw de hele wedstrijd en kreeg geel na 77 minuten. Arsenal komt door deze zege op twee punten van Manchester United en op drie van leider Chelsea.