Milan nadert op Inter, Juventus verliest weer, Toni scoort

Milan heeft in de Serie A vanmiddag met 4-0 van Siena gewonnen. Het nadert tot op zes punten van leider Inter en heeft nog een match te goed.

De Braziliaan Ronaldinho (foto) was de man van de match met drie doelpunten. Vorige week was de speler van Milan nog in het nieuws gekomen met een uitstapje na de gewonnen partij bij Juventus. Blijkbaar heeft Ronnie dus weinig last gehad van zijn nachtelijke avontuurtjes.

Doelman Curci van Siena pakte al na tien minuten rood waarna de weg naar de overwinning open lag voor de Milanezen. Twee minuten later bracht Ronaldinho de 1-0 op het bord. Net voor het halfuur dikte Borriello nog aan. In de tweede helft kon opnieuw Ronaldinho nog twee keer raak treffen.

AS Roma won in eigen huis met 3-0 van Genoa. Perrotta opende de score na zeventien minuten. Niemand minder dan Luca Toni maakten de twee overige goals, ééntje voor en ééntje na de pauze. Het waren zijn eerste doelpunten voor de Romeinse club.

Juventus ging opnieuw pijnlijk onderuit. Ditmaal met 1-0 bij Chievo. Sardo maakte het enige doelpunt van de wedstrijd iets na het halfuur. Voor trainer Ciro Ferrera lijkt met deze nederlaag een einde gekomen aan zijn avontuur bij de club uit Turijn.

Voorts verloor Fiorentina toch wel verrassend op eigen terrein van Bologna met 1-2. Onze landgenoot Mudingayi mocht na 62 minuten invallen bij de bezoekers.