Haarlem vraagt faillisement aan

Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Haarlem vraagt faillisement aan

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Nederlandse eerste divisieclub Haarlem vraagt het faillisement aan. De club is er niet in geslaagd de nodige financiële slagkracht te vinden om terug gezond te worden. De schuldberg wordt geschat op 2 miljoen euro.

Rood-blauw zat al maanden in de financiële problemen en probeerde met tal van acties en samenwerkingsconstructies met Ajax toch nog de eindjes aan elkaar te knopen. Maar uiteindelijk is besloten dat HFC Haarlem niet meer leefbaar is voor het betaalde voetbal in Nederland. Of de club volgend seizoen opnieuw start in de amateurreeksen is voorlopig niet bekend.

Manager Johan van Streun: "Het is verschrikkelijk voor iedereen die HFC Haarlem een warm hart toedraagt en voor iedereen die de afgelopen tijd meer dan 100% heeft gegeven om HFC Haarlem te redden, de supporters voorop. Het is een dieptepunt voor het Nederlandse betaald voetbal en voor de regio dat het zo ver heeft moeten komen en het heeft een enorme impact voor mensen die bij de club betrokken zijn. Maar helaas was er geen oplossing meer mogelijk om HFC Haarlem te behouden voor het betaalde voetbal."

Ook sportief verging het de club niet goed. Haarlem staat laatste in de eerste divisie met amper 12 punten. Het kreeg eerder dit seizoen al één punt in mindering van de KNVB.

Haarlem bestaat sinds 1889 en werd in 1946 landskampioen van Nederland. In 1990 degradeerde het voor het laatst van de eredivisie naar de eerste divisie. HFCH was na Sparta de oudste club van Nederland.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties