NEC en AZ (zonder Advocaat) winnen gevleid

Ward Callens
| 0 reacties
NEC en AZ (zonder Advocaat) winnen gevleid
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgen in Nederlandse loondienst kenden een rustig daggetje. Björn Vleminckx won in extremis bij Benjamin De Ceulaer. Ook Maarten Martens pakte de drie punten bij Feyenoord, en Kevin Begois en Ken Leemans hielpen VVV aan de zege tegen Vitesse.

RKC Waalwijk – NEC: 0 – 1

Het duel tussen RKC Waalwijk en NEC Nijmegen was er een tussen twee laagvliegers uit de Eredivisie. Beide teams speelden ook als laagvliegers in een duel dat eigenlijk geen winnaar verdiende.

 

De eerste helft was ronduit slaapverwekkend. In het tweede bedrijf ging NEC iets nadrukkelijker op zoek naar de overwinning, met enkele kansen voor Björn Vleminckx. De spits stuitte echter telkens op RKC-doelman Ohad Levita.

 

In blessuretijd vonden de bezoekers dan toch de weg naar het net, via Bas Sibum, en zo kreeg RKC, met Benjamin De Ceulaer negentig minuten tussen de lijnen, opnieuw het deksel op de neus.

 

NEC klimt dankzij de onverdiende zege naar een veertiende stek in het klassement, RKC blijft de rode lantaarn, met vijf punten achterstand op Willem II.

 

 

Feyenoord – AZ: 1 – 2

 

Ook de overwinning van AZ bij Feyenoord was op zijn zachtst gezegd gevleid te noemen. In een kansrijke tweede helft bestookte de thuisploeg het doel van Sergio Romero, maar Hector Moreno kopte de Alkmaarders naar een onverhoopte overwinning.

 

Rond het half uur had Mounir El Hamdaoui de bezoekers al eens op voorsprong gebracht. Feyenoord leek wakker geschud en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Jon Dahl Tomasson was een paar keer dichtbij, maar het was AZ-verdediger Pontus Wernbloom die de bal achter zijn eigen doelman schoot.

 

In een aantrekkelijke tweede helft voerden de Rotterdammers de druk op. AZ, met Maarten Martens als titularis, pufte maar kon wel de volle buit pakken via een kopbalgoal van Hector Moreno. AZ doet zo een goede zaak in de strijd om een Europees ticket, Feyenoord blijft steken op een vierde plaats in de stand.

 

VVV – Vitesse: 2 – 0

VVV Venlo en Vitesse Arnhem hebben zich na 21 competitieduels genesteld in de anonieme middenmoot. De thuisploeg verscheen zondag met twee Belgen aan de aftrap:doelman Kevin Begois (foto) en middenvelder Ken Leemans.

 

VVV kwam al vroeg op voorsprong, via een afgeweken schot op Vitesse-verdediger Civard Sprockel. De bezoekers konden daar aanvankelijk weinig tegenover plaatsen. Doelman Kevin Begois stond attent de keepen en redde de schamele pogingen op de gelijkmaker.

 

Ook in de tweede speelhelft leek Vitesse onmondig in de aanval. VVV controleerde en kon af en toe eens counteren. Twee minuten voor tijd bezegelde de thuisploeg het lot van Vitesse met een prachtige vrije trap van veteraan Patrick Paauwe.

Later op de avond staat de topper tussen Ajax en FC Twente op het programma, een duel tussen de tweede en derde in de stand. Als de bezoekers drie punten pakken, komen ze op een gedeelde eerste stek met PSV
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties