Sevilla verslikt zich in Zaragoza, Atlético speelt gelijk

Hannes De Meyer

Sevilla blijft dure punten verliezen in de competitie. Tegen staartploeg Real Zaragoza werd met 2-1 verloren. Ook Atlético Madrid geraakte niet verder dan een gelijkspel.

Het is al meer dan twee maanden geleden dat Sevilla nog eens kon winnen op verplaatsing. Ook tegen Zaragoza draaide het verkeerd uit.

Op het halfuur klom Zaragoza een eerste keer op voorsprong, zei het wat gelukkig.
Na een lange kluts voor het doel van Sevilla kreeg Matteo Contini opeens de bal voor zijn voeten en hij knalde de bal droog in de verste hoek: 1-0.

Twee minuten stonden de bordjes al in evenwicht. Een voorzet van Capel werd door Cala op de lat gekopt, maar Frederic Kanoute (foto) werkte in tweede instantie alsnog binnen.

Nog voor rust lag de wedstrijd in zijn definitieve plooi. Een voorzet van de rechterkant werd door Negredo in eigen doel gewerkt.

Doelpunten vielen daarna niet meer, wel werd er nog drie keer rood getrokken. Negredo, Marius Stankevicius (Sevilla) en Adrian (Zaragoza) moesten voortijdig vertrekken.
Sevilla staat nu vijfde. Zaragoza blijft onderaan bengelen op de zeventiende plaats.

Racing Santander - Atletico Madrid:
Alético Madrid zet zijn wisselvallig seizoen voort. In de week werd in de Copa Del Rey nog met 4-0 gewonnen van Racing Santander, maar zondag in de competitie kwam het tegen dezelfde ploeg niet verder dan een  1-1 gelijkspel.

Diego Forlan
bracht de Madrilenen op voorsprong. De Uruguayaan schoot in eerste instantie op de paal, maar scoorde in de rebound alsnog de 1-0.
Santander maakte vlak voor rust gelijk. Na slecht uitverdedigen scoorde Colsa de 1-1
In het tweede helft kregen beide ploegen nog enkele goede kansen, maar scoren lukte niet meer.

Deportivo-Malaga
Deportivo raakte op zijn beurt niet voorbij Malaga. De wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel. In de stand blijft Deportivo op een zesde plaats staan. Malaga is zestiende.

Mallorca - Villarreal
Mallorca blijft sterk presteren. Het klopte Villarreal met 1-0 en blijft zo thuis ongeslagen.
De bezoekers speelden hun eerste partij onder nieuwe coach Jose Carlos Nunes. Villarreal kwam ook het dichtst bij een doelpunt, maar Robert Pires, Joseba Llorente en Diego Roberto Godin misten. In de slotfase strafte Mallorca dat af. José Carlos Nunes bezorgde met een kopbaldoelpunt de thuisploeg de overwinning.