Spaenhoven: "Alleen wijzelf kunnen ons de titel nog afnemen"

Ward Callens
| 8 reacties
Spaenhoven: "Alleen wijzelf kunnen ons de titel nog afnemen"
Foto: © SC

Rupel Boom blijft op titelkoers in Derde Klasse A. De mannen van Urbain Spaenhoven wonnen zondagmiddag met 3-0 van Ieper. “Alleen wijzelf kunnen ons de titel afnemen”, zei de Boomse coach achteraf.

Rupel Boom zette zondagnamiddag eenvoudig Ieper opzij met duidelijke 3-0 cijfers. De mannen van Urbain Spaenhoven tellen nu zes punten voorsprong op eerste achtervolger Heist, dat vandaag verrassend onderuit ging tegen Deinze.

“Vooral de eerste helft vond ik goed”, vertelt Spaenhoven aan Voetbalkrant na de ruime overwinning. “De uitslag is nog braaf. Stavros (Glouftsis, red.) had er vandaag misschien wel vier kunnen maken.”

De thuisploeg was enkele maten te groot voor middenmoter Ieper, en lijkt klaar voor Tweede Klasse. “Alleen wijzelf kunnen ons de titel nog afnemen”, beaamt Spaenhoven. “De competitie duurt nog twaalf weken. Andere ploegen struikelden ook al tegen lager geranschikte clubs. Die clubs willen immers ook in Derde Klasse blijven.”

“Maar dit was het normale Rupel Boom”, vervolgt de Antwerpse oefenmeester. “We wonnen ook met 4-0 van Racing Mechelen en Waregem. Het is alleen onmogelijk om dat niveau vol te houden en 90 punten te pakken. We moeten gewoon proberen deze koers vol te houden.”

Ook topschutter Stavros Glouftsis, die zijn doelpuntentotaal zondag op 18 stuks bracht, weet dat de competitie nog niet over is. “We staan al van bij wedstrijddag één op kop”, vertelt de ex-speler van ondermeer Antwerp en La Louvière.

“We moeten gewoon rustig blijven en alles wedstrijd per wedstrijd bekijken. Elke match is anders. Vandaag kregen we veel ruimte en ging het vlot, maar we spelen niet altijd zo”, aldus de Boomse goalgetter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties