Lille blijft derde na late zege op Rennes

Steurbaut Kersten

Eden Hazard en Lille hebben zondag de derde plaats in de Ligue 1 heroverd na een 1-2-overwinning op het veld van Stade Rennes.

De Noord-Franse club kwam al snel op voorsprong dankzij een doelpunt van Pierre Alain Frau, maar Jeremy Leroy zette halfweg de eerste helft de bordjes terug gelijk.

Lille leek af te stevenen op een gelijkspel tot Pierre-Eric Aubameyang in de slotfase toch nog de winnende goal maakte.

In de laatste tien wedstrijden pakte Lille 25 op 30. Het staat in het klassement één punt achter het verrassende Montpellier en vier op titelverdediger Bordeaux, dat al wel een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Eerder op de dag won Olympique Lyon met 4-0 tegen Sochaux. Michel Bastos was met drie doelpunten in de eerste 26 minuten de grote man. Lisandro Lopez maakte de vierde treffer.