Spaanse trainers nooit zo heftig als dit seizoen

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Spaanse trainers nooit zo heftig als dit seizoen
Foto: © SC

De Spaanse oefenmeesters zijn aan een nerveus seizoen bezig. Nog nooit werden zoveel trainers tijdens een wedstrijd door de scheidsrechter naar de tribune verwezen. Deze week was het de beurt aan Barcelona-coach Josep Guardiola (foto).

Dertien trainers werden tijdens een wedstrijd van de Primera Division door de ref naar de tribune gestuurd. Drie oefenmeesters slaagden er al in om twee keer naar de tribune te vliegen: Miguel Angel Lotina, José Luis Mendilibar en Miguel Angel Portugal.

Josep Guardiola was dit weekend nummer zestien van de lijst bij de uitwedstrijd van zijn team FC Barcelona op het veld van UD Almeria. De coach moest al na een halfuur vertrekken omdat hij de grensrechter onder vuur nam. "Je doet alles verkeerd. Je mist alles", zou Guardiola hebben gezegd volgens het rapport van de dienstdoende scheidsrechter.

Voor Guardiola is het al de vierde keer dat hij voor het einde van de wedstrijd verwijderd wordt van de bank. Vorig seizoen gebeurde dat eens in de Champions League in het duel met Bayern München toen hij te hevig reageerde na een overtreding op sterspeler Lionel Messi. Ook als trainer van Barcelona B werd hij al twee keer weggestuurd. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties