Ook Griekenland is getroffen door gokschandaal

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ook Griekenland is getroffen door gokschandaal
Foto: © SC

Het Europese voetbalschandaal lijkt ook in Griekenland voet aan de grond te hebben gekregen. De Europese voetbalbond (UEFA) heeft de Griekse voetbalbond op de hoogte gebracht dat ook daar wedstrijden zijn vervalst.

In Griekenland staat de eersteklassewedstrijd tussen PAS Ioannina en Panthrakikos Komotini, twee staartploegen, onder verdenking. Het Griekse ministerie van Sport gaat alvast een onderzoek instellen. "We ontvingen van de UEFA een brief waarin melding wordt gemaakt van vervalste duels in onze competitie", liet het ministerie vanmiddag weten aan Reuters.

Het clubbestuur van PAS Ioannina reageerde al op de aantijgingen. "We nodigen iedereen uit om de wedstrijd nog eens te bekijken. Er waren voldoende kansen voor beide ploegen, er waren schoten op de paal en ook zeven gele kaarten te zien. We zijn dan ook zeer beledigd omdat we onheus beschuldigd worden."

De UEFA heeft ook aangegeven dat ook de Griekse lagere divisies onderzocht moeten worden. In december werd al aangegeven dat het om dertien wedstrijden zou gaan, waarvan twee partijen om de Griekse beker. Twaalf clubs zouden mogelijk betrokken zijn.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties