Gillet: “Misschien meer toekomst als rechtsachter”

Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Gillet: “Misschien meer toekomst als rechtsachter”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het wordt een hele speciale avond voor Guillaume Gillet in de Hanzestad Hamburg. De tot rechtsback omgevormde middenvelder is stapelverliefd op het Duitse voetbal. Bovendien vierde hij dinsdag zijn 26ste verjaardag.

“Het is voor mij een grote eer om tegen Hamburg te mogen spelen”, is Gillet beleefd voor zijn tegenstanders van vanavond. “Het is na Bayern München mijn favoriete team in de Bundesliga.”

Een telefoontje naar Daniël Van Buyten had Anderlecht misschien wat kunnen bijbrengen, maar dat is volgens Gillet absoluut niet nodig. “Ik ken de Bundesliga van binnen en van buiten. Ik volg alle wedstrijden op televisie en ik ken alle spelers. Het is een absolute passie voor mij.”

“HSV is een offensief sterk team met veel snelheid, techniek en een geweldig middenveld. Ruud Van Nistelrooy brengt hen bovendien nog veel ervaring bij. Zwakke punten? Die hou ik voor in de kleedkamer, maar misschien liggen er in de defensie wel mogelijkheden. Wij zijn offensief heel sterk en moeten daar dan maar op inspelen.”

Gillet verwacht ook niet meteen een cadeautje voor zijn 26ste verjaardag. Integendeel. “Twee jaar geleden speelden we een paar dagen na mijn verjaardag thuis tegen Bayern München. Toen kregen we een pak rammel, het werd 5-0. Nu verwacht ik toch een ander resultaat. Deze ploeg heeft sindsdien een evolutie gemaakt en hopelijk hebben we onze lessen getrokken uit die wedstrijd.”

Na de blessure van Marcin Wasilewski lijkt Gillet definitief gelanceerd als rechtsachter, al droeg de positie van middenvelder altijd zijn voorkeur weg. “Ik wil gewoon altijd spelen. Als er in de toekomst meer mogelijkheden zijn als rechtsback, dan zal ik daar met veel plezier blijven spelen. Ik heb er al geweldige ervaringen opgedaan.”

Van onze reporter ter plaatse: Kersten Steurbaut.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties