Aanvaller Van Buyten wint

Philippe Crols
| 0 reacties
Aanvaller Van Buyten wint
Foto: © SC

Bayern München en Daniël Van Buyten winnen de jongste weken moeizamer, maar de Rekordmeister staat nog steeds aan de leiding. Afgelopen zaterdag boekte het een nipte zege tegen Freiburg. Slecht nieuws kwam er van de Gladbach-Belgen, die zwaar verloren.

Bayern München begon met Daniël Van Buyten (foto) in de basis en kwam tegen SC Freiburg 0-1 achter. De leider leek op een nederlaag af te stevenen, maar Arjen Robben redde de Rekordmeister met twee doelpunten. Van Buyten werd in de slotfase door trainer Louis Van Gaal ook naar de aanvalslinie geschoven om de scheve situatie recht te trekken.

Borussia Mönchengladbach gaat het dan weer alles behalve voor de wind. Vorige week verloren Logan Bailly en Filip Daems in Dortmund met 3-0, zaterdag kwam Wolfsburg op bezoek in Gladbach met 0-4 winnen. Onze landgenoten stonden negentig minuten tussen de lijnen en zien de degradatiezone langzaam maar zeker in het vizier komen.

Datzelfde geldt voor FC Köln, dat met 1-0 verloor in Mainz. Bij Mainz werd Aristide Bance nog in het eerste halfuur uitgesloten, maar de ploeg van Manasseh Ishiaku ging toch ten onder. Onze landgenoot mocht voor het eerst sinds lang nog eens meespelen. Hij viel vijf minuten voor tijd in, maar kon dus geen punt meer uit de brand slepen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties